Нестандартния поглед върху съвременното хранене представя Валентин Грандев в Добрич

Литературната среща ще се проведе на 14 май от 17.30 часа в Регионалната библиотека „Дора Габе“.

Нестандартния поглед върху съвременното хранене представя Валентин Грандев в Добрич

Валентин Грандев е автор на книги за здравословен начин на живот, лектор и организатор на събития. На срещата ще присъства и д-р Таня Грандева, лекар-консултант в областта на здравословния начин на живот, лечебното хранене и гладуване.



На събитието ще бъдат представени книгите „Как да отгледаш вегетарианец или здравословни принципи за всеки“ и „Формулата на здравето или какво не се казва за храната“ на Валентин Грандев – две нестандартни книги, както по отношение на постройката, така и с различните аргументи по темата за храненето.

Организатори на проявата са Центъра за прородосъобразен живот и взаимопомощ и Регионална библиотека „Дора Габе“.

„Как да отгледаш вегетарианец или здравословни принципи за всеки” разказва как авторът Валентин Грандев и съпругата му хранели тяхното дете от утробата на майка му, до първите признаци на превръщането му в мъж. Разкрива как са възпитали у него отговорност и грижа за собственото му здраве, какви трудности са срещнали по пътя на вегетарианеца. В книгата ще откриете съвети от първа ръка как да ги преодолеете, защото поемете ли и Вие по този път, неминуемо ще се сблъскате с повечето от тях. Подробно е изяснена важността на границите на здравословното вегетарианство и как да го следвате успоредно с растежа на детето. Книгата ще ви даде достатъчно аргументирани и практикувани възможности, които спокойно, безопасно и уверено да следвате.

В книгата „Формулата на здравето…или какво не се казва за храната“ ще намерите 10 основополагащи принципа на здравословното хранене. Тяхното следване ще Ви даде възможност за истински трайна промяна към по-здравословен и съответно по-качествен живот. Ще откриете още препоръки за трайна промяна, за скоростта с която би следвало да се осъществи. Самостоятелна глава е посветена на защита на традицията в храненето, доказала се през хилядолетията и въпросът за избора, който стои пред нас.

Снимка:  Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе