Пищни тържества събраха каварненци за празника на града

Община Каварна отново зарадва жителите и гостите на крайморския град с грандиозен концерт по повод 6 май

Пищни тържества събраха каварненци за празника на града



Хиляди почитатели на българската поп музика пяха в продължение на часове любими песни заедно с известните и обичани от всички Графа, Орлин Павлов и Любо Киров във вечерната част от програмата, която беше подготвила Община Каварна за празника на града. 


Честванията започнаха със Света Литургия за Гергьовден в храм „Св. вмчк Георги”, която беше отслужена от отец Василий.


На празника в центъра на града присъстваха кметът на Каварна Нина Ставрева, зам.-кметовете Митко Недев и Йордан Йорданов, делегация от побратимения на Каварна град Михайловце, Словакия, водена от зам.-кмета Жозеф Сокологорски, народните представители Даниел Йорданов, Красимир Янков и  евродепутатът Момчил Неков, жители и гости на крайморския град.


„Днес е Гергьовден – един от най-обичаните и почитани празници в народния ни календар. Този ден е и празник на Каварна”, каза в тържественото си слово кметът на Каварна Нина Ставрева. Тя пожела на всички вяра, устрем, упоритост и единство.


Заместник-кметът на град Михайловце Жозеф Сокологорски пожела на каварненци здраве, щастие и много късмет.


За доброто настроение в обедната част от програмата се погрижиха талантливите танцьори от ансамбъл „Бизоне“, с ръководител Стела Йорданова, които усмихнаха публиката с прекрасните си изпълнения и предизвикаха бурни овации.


Певицата Нели Петкова, която беше специален гост, поздрави присъстващите с красиви български песни и поведе кръшно хоро.


По-късно Графа, Любо Киров и Орлин Павлов запалиха публиката с изпълненията си. Площад „Защитата на Каварна” беше огласен от популярни парчета като „Още малко”, от сериала „Скъпи наследници”,  „Моменти”, набрала популярност от „София ден и нощ”, „Има ли цветя” на Любо Кирови много други.


В завършек тримата музиканти изпяха парчето „Заедно”.


Честванията приключиха с внушителна петминутна тържествена заря в небето над крайморския град.