При пълен контейнер за дрехи гражданите да не ги оставят на земята, а да подават сигнал

Това призовават от компанията “Евротекс” ЕООД, с която Община Добрич има сключен договор за извършване на дейността.

При пълен контейнер за дрехи  гражданите да не ги оставят на земята, а да подават сигнал

Добрич Онлайн направи запитване след подаден сигнал във връзка с оставени дрехи до контейнер, който се намира на ъгъла на улиците „Ген Колев“ и „Стоян Михайловски“  до детска градина №8.



От “Евротекс” ЕООД призоваха гражданите, при пълен контейнер, да не оставят дрехите отстрани, а да потърсят друг или да се обадят на посочения на контейнера номер. На него може да бъде получена информация кога контейнерът ще бъде обслужен. Освен това при подаден сигнал от страна на гражданите, също се предприемат мерки за допълнително обслужване.

От компанията коментираха, че има случаи, в които гражданите оставят дрехите до контейнера, въпреки че той не е пълен. 

От там посочиха, че съоръженията са максимално защитени от вандализъм и допълниха, че няма 100% гаранция и понякога се наблюдават различни експерименти за вандалски прояви. Възможно е да бъдат извадени последните поставени торби, ако контейнерът е пълен до горе.

Съгласно договора те се обслужват минимум веднъж седмично. Поради засиления интерес през тази седмица е предвиден график на обслужване 3 пъти седмично. 

От “Евротекс” ЕООД уточниха, че ще бъдат предприети мерки за по-често обслужване и ще бъдат благодарни, ако гражданите проявяват разбиране и съдействат за оптималното функциониране на системата.

Припомняме, че през април месец в Добрич бяха монтирани три контейнера за стари дрехи и обувки. Те са разположени на три различни места - до сградата на Стоматологията, на ъгъла на улиците „Ген Колев“ и „Стоян Михайловски“, до детска градина №8 и в ж.к. „Добротица“.

Поставените в контейнерите облекла и други текстилни материали, които са годни за повторна употреба и са преминали през дезинфекция, се използват като дрехи втора употреба. Част от текстилните материали могат да послужат и за памучни парцали за почистване в индустрията, а други – предимно пуловери и плетива – се рециклират като вторични прежди, от които се произвеждат нови текстилни изделия.