М. Кунева относно шистовия газ: Не на риска за живота ни и природата

Решението на този етап е: Не на риска за живота ни, не на риска за природата. Това заяви кандидатът за президент Меглена Кунева във връзка с позицията й относно проучванията и добива на шистов газ в Добруджа.

М. Кунева относно шистовия газ: Не на риска за живота ни и природата

Гражданската кандидат-президентска двойка Меглена Кунева и Любомир Христов днес са на посещение в област Добрич.


 

В 10.00 часа пред хотел „България” в град Добрич те лично се включиха в събирането на подписи в своя подкрепа.

 

След това Меглена Кунева се срещна с граждани на Добрич и журналисти.

 

Най-активни във въпросите си към нея бяха членовете на гражданско движение "Добрич против добива на шистов газ". Те подробно запознаха кандидат-президентската двойка с надвисналата екологична катастрофа над Добруджа.

 

Никога не съм толерирала риска за сметка на печалбата, говоря за Козлодуй, заяви Меглена Кунева. Техниката за добив на шистов газ е с много кратка история, използването й започва едва през 2005 г. в САЩ, отбеляза тя. На този етап нямаме основания да кажем, че сме спокойни, коментира Кунева. Аз съм за нулев риск, за никаква толерантност към риска, заяви тя.

 

Решението сега е: Не на риска за живота ни, не на риска за природата, категорична е в позицията си Меглена Кунева.

 

Това не може да се случи в никоя европейска държава, темата да не се обсъди с хората, коментира Кунева разрешението за добив и проучване на шистов газ.

 

На срещата бяха представени и членовете в Добрич на инициативния комитет, подкрепящ кандидатурата на Меглена Кунева за президент. Те са Марияна Статева, инж. Дияна Стоянова, Даниела Георгиева, арх. Емилия Тодорова, Радостина Господинова, инж. Митка Андонова, Георги Джилянов, Георги Балабанов и Георги Друмев.

 

Днешното посещение на Област Добрич, което е част от националната обиколка на Меглена Кунева, включва още Генерал Тошево, село Извори, село Българево, Каварна и Балчик.

 

Меглена Кунева, Любомир Христов и членовете на иницитивния комитет в тяхна подкрепа от ДобричМеглена Кунева, Любомир Христов и членовете на иницитивния комитет в тяхна подкрепа от Добрич