Футболните националки загубиха от Испания

Тимът на Англия преодоля Австрия на стадион „Дружба“ и запази шансове за полуфиналите

Футболните националки загубиха от Испания

Приключиха срещите от втори кръг във финалната групова фаза на Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години, което се провежда на територията на Добричка област. Първата битка се състоя на стадион „Дружба“, в която единайсеторката на България отстъпи с 0:3 на солидния състав на Испания. Действащите шампионки на Стария континент показаха по-добра игра и логично победиха.



Съпротивителните сили на българките стигнаха до 42-ата мин., в която Карола Санчес откри резултата. Натискът на „Ла Фурия“ продължи и след почивката. Силвия Жолис (47`) удвои в началото на второто полувреме, а Паралуело сложи точка на спора в 72-ата мин. Цял мач за „лъвиците“ отново изигра добричлийката Димитра Иванова.

Във вторият двубой на стадион „Дружба“ девойките на Англия се наложиха над връстничките си от Австрия с 2:1. В другия мач от тази група „Б“, в Каварна, тимът на Холандия обърна Германия с 3:2 и поведе в класирането след две победи. Във втората среща от група „А“, в която са и българките, Португалия преодоля Дания с 1:0 в КК Албена и също след две победи излезе начело в потока.

Заключителните двубои в двете предварителни групи ще се изиграят в събота, като след техния завършек ще станат известни полуфиналистите. В последната си среща в групата България се изправя от 11,30 ч. в Добрич срещу Дания. По същото време в КК Албена ще играят Португалия и Испания, а от 16,30 ч. в курорта е сблъсъка Германия – Австрия. Последният мач от програмата е от 16,30 ч. в Каварна, където ще спорят Холандия и Англия.