70 представители на читалища от областта се събраха в работна среща

Поводът са били празниците на 9, 11 и 24 май

70 представители на читалища от областта се събраха в работна среща

Срещата е била организирана от областния председател на Съюза на читалищата и секретар на НЧ "Светлина-1941" в Генерал Тошево Мария Господинова. Тя сподели за Добрич Онлайн, че са присъствали около 70 представители на читалища от Общините Добричка, Генерал Тошево, Шабла, Каварна, Балчик, Тервел и Крушари.



Поводът е бил 9 май - Денят на Европа и на победата над хитлерофашизма, 11 май – църковен празник за Св. св. Кирил и Методий и 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Срещата е преминала с презентация по повод предстоящите празници, поздравителен концерт и постановка на театралния състав "Георги Шивачев" - гр. Генерал Тошево.


Поздрав към читалищата е поднесал секретарят на Община Генерал Тошево Вяра Дянкова, която е и председателя на НЧ "Светлина-1941" .

Мария Господинова коментира, че читалищата в областта са около 110 на брой. Представителите на културните институции, които са имали възможност да присъстват, са обменили опит. Той е бил придружен с добро настроение, благодарение на организирата програма.