Домакинската победа е без алтернатива за хандбалистите

„Добруджа“ приема в зала „Русалка“ състава на „Локомотив“ /Вн/

Домакинската победа е без алтернатива за хандбалистите

Втори мач от Суперфинала в първенството на България по хандбал при мъжете предстои да изиграят отборите на „Добруджа“ и „Локомотив“ /Варна/. Срещата ще се състои от 15,00 часа в неделя в зала „Русалка“ при свободен вход за зрители.



Тъй като според регламента за определяне на носителя на титлата, се играе до две победи от три срещи, пред „жълто-зелените“ няма друга алтернатива освен да гонят задължителен успех. Както е известно, първият двубой в морската столица завърши при резултат 28:25 в полза на „железничарите“. След като край морето добруджанци направиха един от най-силните си мачове през сезона, от ръководството на клуба очакват състезателите да повторят стабилната си игра и пред местна публика.

Президентът и ст. треньор в добричкия клуб Георги Андреев заяви, че подготовката за важния сблъсък преминава пълноценно и в тима цари добро настроение. Момчетата горят от желание да покажат, че неслучайно за пореден път спорят за златните медали в шампионата. Ще направим необходимото да извлечем максимума от срещата и да изравним резултата в серията. Сигурен съм, че ако играем добре и имаме доза късмет, ще зарадваме хората, които ще дойдат да ни подкрепят, е оптимистично настроен селекционерът.

Другото положително в добричките редици е, че няма сериозно контузени или болни състезатели, като всички ще бъдат на линия за двубоя. При победа на „Добруджа“ хандбалната титла ще се решава във Варна в трети заключителен мач, който трябва да се проведе на 18 или 19 май.