Хандбалната титла остана при „Локомотив“ /Вн/

Отборът на „Добруджа“ се окичи със сребърните медали в първенството

Хандбалната титла остана при „Локомотив“ /Вн/

Мъжкият хандбален отбор на „Добруджа“ остана със сребърните медали в тазгодишното първенство на България. И във втория мач от Суперфинала добричлии отстъпиха пред собствена публика на „Локомотив“ /Варна/, с което „железничарите“ надделяха с 2:0 победи и за трета поредна година вдигнаха шампионската купа. Заключителната среща за сезона в зала „Русалка“ премина под диктовката на гостите, които поведоха от самото начало, за да финишират след 30:26 в своя полза.


Представителите на морската столица играха по-стегнато и мотивирано, като на почивката се оттеглиха с пет гола аванс – 16:11. През второто полувреме добруджанци опитаха да се върнат в мача, но силите им се оказаха недостатъчни. Десет минути преди края варненци отново излязоха с пет попадения напред /20:25/, което в голяма степен предопредели и крайният изход в битката. Най-резултатен за „жълто-зелените“ беше Йордан Михайлов, който с играта си в атакуващ план се прояви като истински лидер и заби 9 гола в съперниковата врата.

След последния съдийски сигнал на срещата в зала „Русалка“ стана официалното награждаване на финалистите. Добричките състезатели получиха купа за второто място и сребърни медали. Добруджанци са двукратен шампион на страната, 7 пъти са печелили сребърни отличия и три пъти бронзови, като голямата част от тях са завоювани през последните 13 сезона в елита. Тимът на „Локомотив“ /Вн/ триумфира за 11-и път у нас, с което излезе еднолично по брой титли в „А“ РХГ. Освен това хандбалистите от морската столица са в серия от 74 поредни победи в първенството и за купа „България“.

„Добруджа“ игра в състав: Ем. Иванов, Ил. Илиев - 1 гол, Й. Михайлов - 9, Ст. Стоянов - 3, Пр. Русенов - 2, Ал. Димитров - 4, М. Нейчев - 5 /Ст. Евтимов - 2, Яв. Николов, В. Петров/.