3 191 ученици от Добрич ще бъдат с лента „Отличник“ на 24 май

3 191 са отличниците в Добрич през тази учебна година, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.

3 191 ученици от Добрич ще бъдат с лента „Отличник“ на 24 май

Абитуриентите са 714 на брой, с 52 по-малко от предходната година, когато те са били 766.



Абитуриентските балове в Добрич започват на 23 и ще завършват на 26 май. 

Както Добрич Онлайн за цялата област те ще се проведат от 23 до 27 май.

На 23 май ще са баловете на Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост и на Частното езиково училище "Леонардо да Винчи".

На 24 май ще празнуват абитуриентите на добричките училища СУ "Георги Стойков Раковски", ФСГ “Васил Левски”, Професионалната гимназия по аграрно стопанство, ПГ по механотехника и електротехника "М. В. Ломоносов", ПМГ “Иван Вазов”, ЧПГТП "Райко Цончев", ПГВМ "Проф. д-р Георги Павлов", Професионалната гимназия по туризъм "П.К.Яворов", СУ "Св. св. Кирил и Методий", на двете учебни заведения от Генерал Тошево – СУ „Н. Й. Вапцаров“ и ПГЗ „Т. Рачински“, на каварненските СУ „Ст. Караджа“ и ПЗГ "К. А. Тимирязев", на тервелските СУ „Й. Йовков“ и ПГТО „Д. Михайлов“, СУ „А. Златаров“, Шабла и СУ “Христо Смирненски” в село Крушари.

На 25 май ще се веселят завършващите добричките училища ЕГ “Гео Милев”, СУ ''Свети Климент Охридски”, СУ “Любен Каравелов”, СУ "Димитър Талев" и СУ "Христо Смирненски" в с. Оброчище.

На 26 май е единствено балът на СУ “П.Р.Славейков”, а на 27 на СУ “Христо Ботев” в Балчик.

В ресторант „Чифлика“ в Добрич ще се веселят зрелостниците на СУ "Димитър Талев",  СУ ''Свети Климент Охридски”, Професионалната гимназия по туризъм "П.К.Яворов" и Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост.

Ресторант „Резиденция“ са избрали СУ “П.Р.Славейков” и СУ "Св. св. Кирил и Методий", а в “Лебед” ще празнуват ФСГ “Васил Левски”, СУ "Георги Стойков Раковски" и  ЧПГТП "Райко Цончев".

В ресторант “България” ще бъдат абитуриентите от ПГ по механотехника и електротехника "М. В. Ломоносов", ПМГ “Иван Вазов”, ПГВМ "Проф. д-р Георги Павлов", ЕГ “Гео Милев” и СУ “Христо Смирненски”, Крушари, а в “Централ” възпитаниците на Професионалната гимназия по аграрно стопанство.

“Грийн палас” са избрали от СУ “Христо Смирненски”, с. Оброчище и СУ “Любен Каравелов” в Добрич. 

За своя празник ресторанти в Златни пясъци са предпочели абитуриентите от двете учебни заведения в Каварна - СУ „Ст. Караджа“ и ПЗГ "К. А. Тимирязев".

В Лайтхаус Голф и СПА хотел ще празнуват от СУ „Хр. Ботев“ в Балчик. Възпитаниците от ЧСУ “Леонардо да Винчи” ще отбележат празника си в “Блексийрама” - Балчик.

В “Узунов палас” в Генерал Тошево ще празнуват от ПГЗ „Т. Рачински“, а СУ „Н. Й. Вапцаров“ в комплекс “Св. Георги”, който също се намира в добруджанския град. 

От СУ “Йордан Йовков” ще се веселят в Резиденцията до град Тервел, а от ПГТО „Д. Михайлов“ в ловен дом “Диана”.

Абитуриентите от СУ „А. Златаров“ в Шабла ще празнуват в с. Тюленово в ресторант “Вила Амбра”.