Девойките на Германия и Португалия излизат на „Дружба“

Вторият полуфинал от програмата на Евро `2019 до 17 години е на стадиона в Каварна

Девойките на Германия и Португалия излизат на „Дружба“

Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години навлиза в решителен етап. Първият полуфинален сблъсък от надпреварата, в която участваха осем отбора от Стария контитент, е днес в Добрич. От 14,00 часа на стадион „Дружба“ излизат единайсеторките на Германия и Португалия.



Иберийките ще се изявяват за втори път пред местна публика, след като на старта на турнира спечелиха с 3:1 срещу България, чиято атака бе водена от добричлийката Димитра Иванова. Бундестимът пък ще дебютира от началото на състезанието на „Дружба“, с което местните привържениците на футбола ще могат да придобият впечатления от качествата на немкините.

Съперници в другия полуфинал са съставите на Испания и Холандия. Испанките, които защитават титлата си, имат нелеката задача да се справят с напористите „лалета“. Началният съдийски сигнал на този полуфинал ще бъде даден от 18,30 часа на стадион „Калиакра“ в Каварна.

Освен това специални подаръци от българския национален отбор очакват зрителите на полуфиналите и финала на Евро `2019. Футболистите от представителния тим на страната са подготвили изненада за феновете. Преди първите си квалификации за Евро `2020, родните национали лично подписаха 5 оригинални мачови фланелки на България и 20 футболни топки, отбелязващи 50 години от сребърните медали от Олимпиадата в Мексико. Всеки от зрителите на полуфиналите и финала на Евро `2019 има шанс да спечели, като на полувремето на мачовете ще бъде теглен жребий с уникалните номера на билетите. По време на двата полуфинала днес ще бъдат раздадени по една фланелка и пет топки, а на финала в КК Албена – три фланелки и десет топки. Новият шампион на Стария континент за девойки до 17 години ще бъде излъчен в петък на основния терен в черноморският курорт.