Стелиян Страхилов остана с бронзов медал

БК „Добруджа“ приема след две седмици шампионата за ученици

Стелиян Страхилов остана с бронзов медал

Само един състезател представя БК „Добруджа“ в държавното лично първенство по бокс за юноши /15-16 год./, което се проведе в Плевен. Това бе Стелиян Страхилов, който достигна до бронзов медал. Възпитаникът на треньора Веселин Марков влезе устремно в турнира, като на старта преодоля съпротивата на миналогодишния шампион Християн Димитров от София. В полуфиналната фаза на надпреварата обаче добричлията загуби по точки от Мирослав Иванов – БК „Мизия“ /Плевен/.


Наставникът на добруджанеца каза, че преминаването в нова по-ниска категория и липсата на опит у Стелиян са се оказали решаващи за представянето. В 1/2-финала нашият състезател не си построи играта по желания начин, откъдето дойдоха и проблемите. Иначе той притежава хъс и агресия на ринга, но трябва да се отбележи факта, че отстъпва възрастово на съперниците си. Физически е подготвен добре, като има още какво да изчиства в тактически план. Убеден съм, че с течение на времето и най-вече с упорит труд в тренировъчната зала, ще дойдат и успехите, е обнадежден Веселин Марков.

Известно стана още, че в края на месеца БК „Добруджа“ ще домакин на държавния личен шампионат за ученици /13-14 год./. За участие в започващото на 28 март първенството пред местна публика се подготвят седем боксьори от клуба, които са амбицирани да намерят място на почетната стълбица.