Нощта на литературата в библиотеката в Добрич събра почитатели на съвременни европейски автори

В Регионалната библиотека „Дора Габе” от 18 до 22 часа през изминалта вечер са чели литература на съвременни европейски автори.

Нощта на литературата в библиотеката в Добрич събра почитатели на съвременни европейски автори

Събитието са провели като част от инициативата Нощ на литературата, в която библиотеката е била едно от трите читателски гнезда в Добрич.


Осмото по ред международно събитие е събрало почитатели на съвременни европейски автори, за да се докоснат до произведението „Мая, кралицата на Голямата река“ на един от най-обичаните детски писатели във Великобритания Ева Ибътсън. 

Директорът на Регионалната библиотека „Дора Габе” Невяна Христова е запознала публиката с авторът и нейната завладяваща книга, получила редица престижни награди. 

Нощта на литературата е била открита от кмета на Добрич Йордан Йорданов, придружен от семейството си, който е споделил с публиката своето отношение към книгите и четенето. Той е прочел откъс от „Мая, кралицата на Голямата река“.

С четенето е продължила актрисата от Добрич Мила Боянова. Изкуството на Ева Ибътсън е потопило присъстващите в магичния свят на Южна Америка.

Нощта на литературата е събрала млади хора и техните родители в едно вълнуващо духовно преживяване.