Девойките до 17 години определят новия първенец на Европа по футбол

Финалният мач между Германия и Холандия е днес на стадиона в КК Албена

Девойките до 17 години определят новия първенец на Европа по футбол

Заключителният сблъсък в турнира от Топ 8 на Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години ще се проведе днес. Както е известно, надпреварата от 5 до 17 май преминава на територията на Добричка област. До срещата за титлата се добраха отборите на Германия и Холандия. Бундестимът, който е абсолютният хегемонт на континента в тази възрастова група, ще излезе в 8-мия си финал от общо 12-те издания на надпреварата досега.



От своя страна „лалетата“ ще дебютират в директния сблъсък за титлата, но влизат в него със самочувстието на победители (3:2) от мача си с Германия в предварителната група, спечелен благодарение на решителното попадение на Никита Тромп. Тя е и водещият реализатор дотук в надпреварата с 5 попадения, както и лидер в голмайсторската листа на европейското първенство за девойки до 17 г. за всички времена с 26 гола. Началният съдийски сигнал на двубоя, след който ще стане известно името на новия първенец на Стария континент във възрастта, ще бъде даден от 14,00 часа в КК Албена.

Половин час по-рано ще започне церемонията по закриването на международния спортен форум. След края на мача ще се състои награждаването на отборите в Евро `2019 и емблематичното връчване на купата на новия европейски шампион. За финалната среща се очакват изтъкнати представители на БФС и УЕФА, както и на двата отбора финалисти. Зрителите ще могат да се сдобият с билети на касите на стадиона преди мача, като цената им остава 2 лева. Също както на полуфиналите, на полувремето на двубоя ще бъде изтеглен жребий с номерата на билетите на присъстващите на стадиона и трима от тях ще спечелят оригинални мачови фланелки на България с автографите на футболистите от националния отбор, а 10 ще се сдобият с подписани топки.