Малки революционери в храненето приготвиха здравословни вкусотии

За поредна година ЧСУ „Леонардо да Винчи” се включи в образователната кампания "Ден на революция в храненето", която се провежда от фондация "За храната". Тази година мотото е “Не яж боклуци, яж зеленчуци”.

Малки революционери в храненето приготвиха здравословни вкусотии



Образователната кампания “Ден на революцията в храненето” има за цел да стимулира консумацията на повече плодове и зеленчуци за сметка на т.нар junk храни. Кампанията цели да привлече вниманието на възрастните и най-вече на децата, за да се замислят с каква храна се храним и какво влияние оказва тя на нашето тяло, а и на нашето самочувствие.


Най-малките леонардовци научиха защо е важно да се храним здравословно, кои храни са полезни за децата и кои не. В интересна презентация те се запознаха с витамините в плодовете и зеленчуците, обагрени в различен цвят и с какво те допринасят за здравето на човек.


Преподавателите бяха подготвили забавни игри за децата. Малчуганите теглиха карти с различни плодове и зеленчуци, назоваваха ги и познаваха витамините в тях и с какво те са полезни за детското здраве. 


Във втората игра децата разделиха на полезни и вредни няколко вида пакетирани и непакетирани храни.


След което малките кулинарни революционери запретнаха ръкави и приготвиха вкусни и полезни гъбки и калинки от варени яйца, чери домати, краставица, копър и маслини.


В края на събитието всяко дете получи сертификат и книжка с рецепти за здравословни вкусотии.