Със загуба и призиви за оставки завърши последното домакинство във Втора лига

Със загуба и призиви за оставки завърши последното домакинство във Втора лига
„Добруджа“ преклони глава пред „Струмска слава“ пред обидно малко публика на стадион „Дружба“

Последният домакински мач на футболния отбор на „Добруджа“ във Втора професионална лига завърши със загуба с 1:2 от „Струмска слава“. Поражението на стадион „Дружба“ от тима на Радомир се състоя пред обидно малко публика и призиви за оставка от феновете към ръководните фактори в клуба, които с недалновидната си и експериментална политика лепнаха петно върху историята и традициите. И най-вече върху онези идеалисти, които преди 100 години са поставили началото на нещо чисто и истинско, което явно малка част от днешното меркантилно поколение разбира и възприема в изначалният му неопорочен вид.


Колкото до действията на терена, гостите се ориентираха по-добре в обстановката и откриха резултата още в 6-ата мин. чрез Александър Аспарухов. Нападателят получи топката около пеналта и от движение я насочи в горния ляв ъгъл на вратата, защитавана от Иван Ангелов. Гостите си осигуриха комфортна преднина в 21-ата мин., когато Юлиян Чапаев се извиси след центриране от корнер и с глава оплете топката мрежата за 0:2. Домакините върнаха в известна степен интригата в 55-ата мин., когато получиха право да изпълнят дузпа за избутване в гръб на Николай Минков в нак поле. Точен от бялата точка бе Тодор Колев, който върна надеждите за нещо повече в мача.


Те обаче не се оправдаха, като чест прави на треньорският тандем Венцислав Желев-Красимир Коев, че даде възможност дебют в професионалния футбол да направят петима юноши на клуба. Наред с вратарят Иван Ангелов, останалите са Стефан Митев, Пламен Шестаков, Галин Радилов и Диан Минчев. Отборът на „Добруджа“ ще се сбогува официално с професионалния футбол на 23 май, когато в мач от XXX кръг гостува в Ловеч на „Литекс“.


 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+