Със загуба и призиви за оставки завърши последното домакинство във Втора лига

„Добруджа“ преклони глава пред „Струмска слава“ пред обидно малко публика на стадион „Дружба“

Със загуба и призиви за оставки завърши последното домакинство във Втора лига

Последният домакински мач на футболния отбор на „Добруджа“ във Втора професионална лига завърши със загуба с 1:2 от „Струмска слава“. Поражението на стадион „Дружба“ от тима на Радомир се състоя пред обидно малко публика и призиви за оставка от феновете към ръководните фактори в клуба, които с недалновидната си и експериментална политика лепнаха петно върху историята и традициите. И най-вече върху онези идеалисти, които преди 100 години са поставили началото на нещо чисто и истинско, което явно малка част от днешното меркантилно поколение разбира и възприема в изначалният му неопорочен вид.



Колкото до действията на терена, гостите се ориентираха по-добре в обстановката и откриха резултата още в 6-ата мин. чрез Александър Аспарухов. Нападателят получи топката около пеналта и от движение я насочи в горния ляв ъгъл на вратата, защитавана от Иван Ангелов. Гостите си осигуриха комфортна преднина в 21-ата мин., когато Юлиян Чапаев се извиси след центриране от корнер и с глава оплете топката мрежата за 0:2. Домакините върнаха в известна степен интригата в 55-ата мин., когато получиха право да изпълнят дузпа за избутване в гръб на Николай Минков в нак поле. Точен от бялата точка бе Тодор Колев, който върна надеждите за нещо повече в мача.

Те обаче не се оправдаха, като чест прави на треньорският тандем Венцислав Желев-Красимир Коев, че даде възможност дебют в професионалния футбол да направят петима юноши на клуба. Наред с вратарят Иван Ангелов, останалите са Стефан Митев, Пламен Шестаков, Галин Радилов и Диан Минчев. Отборът на „Добруджа“ ще се сбогува официално с професионалния футбол на 23 май, когато в мач от XXX кръг гостува в Ловеч на „Литекс“.