Борецът Пресиян Димитров достигна до златото в Горна Оряховица

Детският тим на СК „Добруджански юнак“ финишира трети в България

Борецът Пресиян Димитров достигна до златото в Горна Оряховица

Представителите на СК „Добруджански юнак“, с президент Петър Петров, се показаха в добра светлина на проведеното в Горна Оряховица държавно лично-отборно първенство за деца /11-13 години/. Общо 14-те добричките борци се конкурираха с над 300 състезатели, защитаващи цветовете на 33 клуба от страната. Най-добро класиране от добруджанци регистрира Пресиян Димитров, завоювал злато в кат. до 38 кг. Талантът спечели с лекота петте си схватки, завършили с туш или технически туш. Освен това той беше определен за най-резултатен борец в свободния стил по време на турнира.



До бронзови отличия на тепиха в Г. Оряховица достигнаха Васил Василев /32 кг/ и Денис Ивелинов /47 кг/. Пети в своите категории завършиха: Минко Стаматов /35 кг/, Фаридин Фаридин /53 кг/ и Ефе Зекерия /73 кг/. Благодарение на представянето си и получените точки, „юнаците“ достигнаха до трето място в отборното комплексно класиране. На първите две позиции се наредиха борците от „Би реал“ /Сандански/ и „Черноморец“ /Бургас/. На фона на цялостните си изяви, добруджанските таланти, които се подготвят под ръководството на треньора Драгомир Стойчев, дадоха заявка за включване в националния отбор през следващата година. Спортният календар тогава предвижда организирането на Балканиада и Европейско първенство.

Реален шанс да участва на европейско още през 2019 г. има друг състезател от СК „Добруджански юнак“. Това е национала Едис Джеват, който е титуляр в кат. до 85 кг в горната възраст – до 15 години. Борецът се завърна от турнир в Румъния, където „трикольорите“ мериха сили в силен турнир. Там Ед. Джеват остана на втора позиция, като на финала при 80-килограмовите участници отстъпи пред представител на домакините. Шампионатът на Стария континент във възрастта ще се състои в края на юни в Краков /Полша/. Преди това – от 5 до 7 юни среща в държавния лично-отборен шампионат в Петрич ще си дадат най-добрите борци от страната във възрастта.