Откриват целогодишно плувно училище в Албена

Училището ще отвори врати на 24 май

Откриват целогодишно плувно училище в Албена

Треньорите ще бъдат от Grand Swimming Trainers, а занятията ще се провеждат на четири басейна. Плувното училище ще работи през цялата година, като в есенно-зимния сезон ще се използва закрит басейн.



Сред треньорите ще бъдат Никола Арбалиев – многократен републикански шампион по модерен петобой и кандидат за майстор на спорта, Стефи Красимирова – кандидат-майстор на спорта плуване и треньор с повече от 20-годишен опит, Янко Желязков и Живко Георгиев – опитни спасители и фитнес инструктори, с практика в България и чужбина.

Тренировките ще са индивидуални или групови, а сложността съобразена с нивото на участниците във всяка група. Те ще се провеждат по график в зависимост от интереса и натовареността на съответния басейн. В края на всеки курс участниците ще получават сертификати за преминато ниво, като са предвидени 6 категории в зависимост от сложността на изучените техники.

Откриването на училище по плуване е част от инициативите, свързани с годината, в която ваканционно селище Албена е Европейски курорт на спорта.