Абитуриентите от СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Добрич поемат към едно ново начало

51 абитуриенти от СУ "Св. св. Кирил и Методий" с настроение и приятни емоции тази вечер празнуват своето завършване.

Абитуриентите от СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Добрич поемат към едно ново начало



Абитуриентът Жулиен Шабан, от името на 12 а клас, изказа искрени благодарности към своя класен ръководител Павлета Желязкова, преподавател по Английски език. „Ще я запомним с нейната доброта. Научни ни да ценим всичко, да обичаме и мечтаем“, каза той.


Жулиен Шабан е избрал да учи в Техническия университет във Варна в сферата на хардуерните и софтуерни системи. Той сподели, че целта му е да няма точно определено работно време и да може да практикува своята професия от вкъщи.  „Ще ми липсват приятелите от Добрич. Тези, които ще заминат в други градове и държави“, допълни абитуриентът. 


„Добрич ще ми липсва – семейството, приятелите, самият град“, каза завършващата Цветелина Василева. Тя е избрала да учи в Икономическия университет във Варна със специалност Дигитални медии и ПР. Според нея  в тази професия има развитие, както и динамика, която тя харесва. 



На Елица Стоянова също ще й липсва градът. „Добрич е моят роден град, израснала съм тук. Той винаги ще остане в сърцето ми“, сподели тя. Абитуриентката заяви, че след завършването си смята да се върне в Добрич. Тя желае да учи в Софийския университет с География. Абитуриентката уточни, че с тази специалност може да се реализира в различни сфери, като например преподавател или еколог.


Въпреки че Елица желае да учи География, днес тя влезе в ролята на журналист, който прави анкета. 

Тази вечер абитуриентите от двата класа на СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще отпразнуват своя бал в ресторант „Резиденция“. На 12 а класен ръководител е Павлета Желязкова, а на 12 б Ивелина Йорданова.