Добричлии: Важно е да се гласува на евроизборите, гласуваме за промяната

Добрич Онлайн направи анкета с граждани за мнението им относно днешните избори за Европейски парламент.

Добричлии: Важно е да се гласува на евроизборите, гласуваме за промяната

Припомняме, че в изборите за членове на Европейския парламент от Република България днес(26 май 2019 г.) участие ще вземат 13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати.По данни на РИК Добрич в цялата област има 382 секционни избирателни комисии, като в бройката са включени и подвижните такива, където има достатъчен брой подадени заявления за сформирането им.



Ето какво споделиха гласоподавателите от Добрич:

Йордан Дейков: „Днес гласувам, защото според мен от това зависи нашето бъдеще и това на нашите деца”. Той сподели, че се надява нещата в държавата след тези евроизбори да тръгнат в положителна посока. 

Росица Йорданова: „Тези избори днес са изключително важни и смятам, че всеки трябва да прояви отговорност и да пусне своя глас, защото не може да имаш претенции, а да нямаш позиция, тогава, когато законът ти позволява да я изразиш. Според мен предишните депутати в Европарламента не бяха активни, не реагираха на време и не бяха запознати с проблемите, които имат пряко отражение върху България”. 

Гинка Георгиева: Ние гласуваме днес, защото мислим, че по този начин нещата ще се подобрят във финансов аспект за децата, за болните и за пенсионерите. Младите бягат в чужбина защото нямат финанси.

Радка Иванова: „За мен е важно да се гласува на тези избори, за да се открие коя партия ще бъде с приоритет пред останалите на другите избори”. Тя сподели, че е скептичнаспрямо към промените, които ще бъдат постигнати от евродепутатите. „Честно да си кажа, мисля, че отново няма да се промени нищо”, каза тя.Според нея промяната в България трябва да стане отвътре – да се махнат всички стари партии и да се даде път на младите. „Ако има повече млади хора с по-здраво мислене, защото сегашните млади хора мислят много по-здраво от нас, тогава в България може да има някаква промяна”, убедена е тя.

 „Тези избори за важни, защото всеки е длъжен да даде своя вот за по-добра България”, сподели Бирхаят. 

Ива Иванова мисли, че ако хората желаят някаква промяна би трябвало те да дадат своя глас, за да може тя да дойде. 

Лили: „Тези хора ще ни представляват е Европейския парламент и те ще защитават правата ни, затова е много важно да се гласува на тези избори. Надявам се България да получи едно добро репрезентиране в Европа и кандидатите наистина да не ни разочароват и да са истински дипломати”.

Тихомир Маринов: „Важно е да се гласува, пример за това е пакета „Молбиност”. Много е важно кого изпращаме в ЕП да защитава българските интереси”. Според него повечето от евродепутатите в предишния си мандат не са се държали като български представители в ЕП. Те трябва да бъдат единни по българските въпроси и да не се делят според политическите семейства. Очаквам да се промени статуквото и да влязат повече български патриоти, които с цената на всичко да защитават българският интерес”, каза той.

Таня Николова също смята, че да се гласува е важно. Според нея хората, които изпращаме в Европейския парламент трябва да защитават интересите на страната ни като член на съюза, с което да България да се издигне по-нагоре в класациите, по отношение на стандарт на живот, медии, образование и здравеопазване.