„Устрем“ /Дончево/ запази мястото си в Трета лига

Дебют в Русе срещу „Локомотив“ записаха двама юноши

„Устрем“ /Дончево/ запази мястото си в Трета лига

Футболният отбор на „Устрем“ /Дончево/ запази мястото си в Североизточна трета лига кръг преди края на първенството. За отбелязване е, че дончевци сториха това при първото си участие в третия ешелон на България. В мач от XXXII /предпоследен/ кръг на втората 7-ца, водения от Димитър Димитров тим отстъпи с 1:3 в Русе на „Локомотив“. Днешната загуба не се оказа фатална за гостите, тъй като последния в класирането – „Бенковски“, падна на терена на „Тополи“ край Варна с 0:2. По този начин отборът от Бяла /Русенско/ вече изостава от „Устрем“ с 4 точки на дъното в класирането.



Дончевци бяха на път да поднесат изненада край река Дунав, но пропуските и късата резервна скамейка оказаха влияние. Все пак гостите поведоха в 27-ата мин. чрез точен удар с глава на Никола Георгиев, засякъл центриране от корнер на Станислав Иванов. Русенските „железничари“ изравниха едва в 45-ата мин., като преди това дончевци дори имаха възможност да покачат. През второто полувреме домакините упражниха контрол върху мача и доведоха нещата до 3:1. При това развитие треньорът на гостите бе принуден да пусне в игра на Градския стадион в Русе двама абсолютни дебютанти, родени през 2002 и 2003 година. Това са Светослав Валентинов и Живко Димитров, които не само оправдаха гласуваното им доверие, но вторият бе близко до отбелязване на гол.

Димитър Димитров заяви, че се радва за изявите на двамата млади състезатели, които са направили заявка за постоянно присъствие в състава. Тъй като за Русе пътувахме с 14 футболисти, нямах много опции пред себе си. Преди ден централният нападател Виктор Георгиев се отправи за студентска бригада в САЩ, а преди него Джем Сали занима да работи в Германия. Целта, която имахме, а именно да запазим мястото си в групата, е изпълнена, което като за новак не е зле. Другото хубаво е, че момчетата проявиха характер и разбиране в много отношения през сезона, за което им благодаря. Няма да правим грешката от миналата година, като за следващото първенство ще започнем да мислим още след последния двубой в събота в Дончево срещу „Тополи“, коментира селекционерът.

Много по-рано присъствие в аматьорската група за следващия сезон си осигури и „Калиакра“. Тимът от Каварна в този кръг от втората 7-ца падна с 2:3 в Кубрат от едноименния състав, което не се отрази по никакъв начин в класирането за гостите от крайморският град.