Директорът на „Златен кукер“ Надежда Славова е очарована от талантливите деца в Добрич

Пътуващият международен фестивал на анимационния филм „Златен кукер“ гостува в Добрич

Директорът на „Златен кукер“ Надежда Славова е очарована от талантливите деца в Добрич

Тази година той ще обиколи 35 града, като Добрич е четвъртият. Фестивалът „Златен кукер“  е предназначен за деца. На него се прожектират специално селектирани анимационни филми. Освен това са организирани и работилници, на които посетителите могат да научат за различните техники в анимацията. 


Фестивалът беше открит вчера, като продължава и днес. 


„Вчера имаше училище от Добрич, което се оказа, че работи с 3D програми. Имаше много интересни въпроси и талантливи деца. Бях очарована от това, че техните преподаватели ги обучават много добре. Дават им много любов. Видях деца, които вече са спечелили  награди от конкурси“, сподели за Добрич Онлайн директорът на фестивала „Златен кукер“ Надежда Славова. Тя беше категорична, че анимацията събира в себе си всички изкуства. 

Деца и ученици от Добрич, през вчерашния ден, са написали послание за фестивала и са направили изложба, която е била закачена на въже до Музея в Градския парк „Свети Георги“.


„Децата са като пластелин в нашите ръце. Това, което направим, ще остане в техния живот и ще им даде тласък – трудолюбие, умения, реализиране на прекрасни идеи. Децата са много чисти, бързо успяват да усвоят всички умения“, коментира Надежда Славова.

Тя посочи, че се стремят да поддържат връзка с интересни и талантливи деца, които срещат в различните градове, където гостува фестивалът.

Директорът на „Златен кукер“ загатна, че предвижда да организира нов фестивал, специално за деца. "В момента подготвям Черноморски фестивал за страните, лежащи на Черно море, заедно с грузинския директор на фестивала „Тофузи“, каза още тя.

Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“ започва дейността си през октомври 2010 година в София. Това е първият фестивал на изкуството на анимационните филми в България от новия век.