Добрич почете паметта на Ботев и загиналите за България (+СНИМКИ)

Поетичен поклон пред подвига на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България се състоя днес в ОУ „Христо Ботев” в Добрич.

Добрич почете паметта на Ботев и загиналите за България (+СНИМКИ)



Възпитаници от училището, носещо името на българския национален герой, представиха поетична композиция "Жив е той" по стихове на Ботев.


На общоградското поклонение присъстваха областният управител Красимир Кирилов, заместникът му Красимир Николов, кметът на Община Добрич Йордан Йорданов,  председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, народните представители Даниела Димитрова и Йордан Йорданов, общински съветници, почетни граждани на Добрич, представители на политически партии, културни и образователни институции, ученици и граждани.



С минута мълчание и падане на колене добричлии почетоха паметта на Ботев и загиналите за свободата на България. Признателните потомци поднесоха венци и цветя пред паметника на революционера. 








Поклонението беше организирано от Община град Добрич и ОУ "Христо Ботев" по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.