Младежкият театър „Николай Бинев“ гостува в Добрич с постановката „Иначе казано”

Режисьор на спектакъла „Иначе казано” е Владимир Петков

Младежкият театър „Николай Бинев“ гостува в Добрич с постановката „Иначе казано”

В ролите на постановката публиката  ще има възможността да види две актриси от трупата на Младежкия театър „Николай Бинев“ – Мариана Миланова и Рая Пеева, както и Георги Кадурин и Веселин Калановски.



Автор на пиесата е известният френски драматург Флориан Зелер, удостоен с множество престижни номинации и награди, включително за френските театрални награди „Молиер“. Английският всекидневник The Guardian го определя като „най-вълнуващият драматург на нашето време“.

Преводът на пиесата е на Снежина Русинова–Здравкова, а сценографията и костюмите са дело на проф. Чайка Петрушева.

Композитор е Михаил Шишков–син, а един от най-изявените български хореографи – Мила Искренова, също е част от постановъчния екип.

В постановката “Иначе казано” се разказва за Даниел, Георги Кадурин, и съпругата му Изабел, Мариана Миланова, които решават да поканят на гости своя приятел Патрик, Веселин Калановски. Той от своя страна е решил да ги запознае с младата си приятелка Ема, Рая Пеева, заради която е напуснал бившата си съпруга. Но тази среща се превръща в ураган в главите на домакините, който нарушава удобното им равновесие. 

В представлението основните зададени въпроси са - свободни ли сме в изборите си, докъде можем да стигнем понесени на крилете на желанието и способни ли сме да преосмислим живота си.

Спектакълът "Иначе казано" ще се състои на 5 юни от 19 часа в голямата зала на Драматичния театър "Йордан Йовков" в Добрич.