Френски мелодии с привкус на JAZZ ще огласят градския парк в Добрич

Вечер с френски мелодии с лек привкус на JAZZ ще се състои пред шадравана в градския парк в Добрич на 6 юни (четвъртък) от 18.00 часа.

Френски мелодии с привкус на JAZZ ще огласят градския парк в Добрич

Добре познатите на добричката публика Емил Пехливанов - ударни и Михаил Иванов - контрабас, разширяват формацията със специално поканените от Франция Георги Корназов - тромбон, Дидие Итюрсари - акордеон и нежното присъствие на Клое Кайтон - вокал.



Малко информация за гостите от Франция.

За Георги Корназов, който завършва НМА „П. Владигеров“ в София и джаз и импровизация в Националната академия за музика и танци в Париж , твърдят: “Музиката на Корназов е вселена между България и Западния джаз, майсторска смес на неустоими мелодии, видяни през призмата на съвременността.” YVES DORISSON, CULTURE JAZZ . Освен като тромбонист се изявява и като композитор, работи с различни състави в цяла Европа.

Дидие Итюрсари изглежда и свири на акордеон като един истински френски Bohème. Личният му чар е подплатен с дипломи от най - престижните музикални училища във Франция и партньорства с известни музиканти. Свири в Националния джазов оркестър ONJ.

Клое Кайтон внася с гласа си едно завършено звучене на тази формация. Пианото и джазът са нейната страст. Завършва Националната академия за музика и танц в Париж и има издадени 9 албума с нейно участие. Работи с авторитетни композитори, състави и режисьори. Освен реализацията на различни творчески проекти, в момента и преподава в Музикалното училище „Свети Себастиен“ в Сюр Лоар.