Млади бармани от Добрич представиха коктейл „Лавандулово лято“ по тяхна рецепта (+СНИМКИ)

Млади бармани от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ представиха свежи идеи за предстоящото лято

Млади бармани от Добрич представиха коктейл „Лавандулово лято“ по тяхна рецепта (+СНИМКИ)



Ученици от 8 и 11 клас, участници в клуб по интереси „Иновации и техники в барманството“ към учебното заведение, показаха какво са научили през учебната година.

Осмокласниците Бранислав Косеков, Никола Ганчев, Мартин Емилов, Светлозара Стефанова и единадесетокласниците Ивелина Игнатова, Тезджан Нихат, Максим Емолв, Катерина Маринова, Кристиян Бахчеванов и Мелиса Николаева представиха различни асортименти и техники, свързани с барманството пред сградата на училището.



„Решихме всяка наша по-атрактивна дейност да я изнасяме пред хората, за да видят гражданите какво могат нашите ученици и какво са научили“, каза директорът на ПГ по туризъм „П. К. Яворов“ Нели Апостолова за Добрич Онлайн.

Така преминаващите по центъра граждани имаха възможността да видят безалкохолни свежи коктейли, направени с техниката „шейкър“ на база плодови сокове и сиропи, цветни модерни шотове с техника „напластяване“ и рисувано кафе.



Освен това талантливите ученици представиха коктейл „Лавандулово лято“, направен по тяхна рецепта. „На учениците им дойде тази идея – да направим безалкохолна напитка от лавандула. Тя има различни свойства, действа успокояващо. Започнаха да правят проби с лавандула и да я смесват с други напитки“, коментира Нели Апостолова.



След направените проби, учениците са установили, че с лимон растението се комбинира най-добре. Безалкохолният коктейл представлява запарка от лавандула, смесена с изцеден сок от лимон и подсладена с мед. Учениците са получили вкуса на лятната напитка с помощта на ръководителя на клуба по интереси инж. Диана Иванова.

Осмокласникът Бранислав Косеков сподели, че на всички им е било много интересно в клуба през учебната година. 

Гражданите имаха възможността да дегустират коктейла „Лавандулово лято“, както и да разгледат различни шотове, безалкохолни напитки и рисувано кафе, изработени от учениците в ПГ по туризъм „П. К. Яворов“.