Два златни медала спечелиха боксьорките на „Добруджа“

Златислава Чуканова и Дилек Серветова не срещнаха съпротива на ринга в Русе

Два златни медала спечелиха боксьорките на „Добруджа“

Две от трите представителки на БК „Добруджа“ се окичиха с златни медали на проведения в Русе държавен личен шампионат по бокс за девойки /до 18 год./ и жени. Титлата в долната възраст грабна Дилек Серветова. Тя постигна три убедителни победи в кат. до 54 кг, като на финала се справи с 2:1 съдийски гласа с Дара Ганчева от БК „Мизия“.



Очаквано златен медал в крайдунавският град при жените завоюва и Златислава Чуканова /кат. 54 кг/. В решителна битка възпитаничката на треньора Веселин Марков прекърши съпротивата на Розалия Пайчева - НСА. Освен това тя беше определена за най-борбен състезател по време на турнира. Между въжетата при девойките до 18 години се изявява също Елена Граденекер, завършила на пето място в кат. до 57 кг. Наред с това в Русе се състоя приятелски турнир за юноши /до 16 год./, в който умения на ринга показаха предимно боксьори от Североизточна България. С успех в кат. до 70 кг се поздрави Стилиян Страхилов.


 

Президентът на добричкия клуб Ивелин Иванов остана доволен от представянето на момичетата, като шампионките са и национални състезателки. В края на годината на Златислава и Дилек им предстои участие на европейско първенство, където също очакваме силно представяне. Тъй като шампионата на Стария континент ще се състои в София, това ни кара да вярваме, че ще вдъхне допълнителна увереност и самочувствие у всички български боксьорки, сподели клубният шеф.