Снимки на танцьори от 1949 година показват на специална стена в залата на ансамбъл “Добротица”

Идеята е на главния художествен ръководител на Фолклорния танцов ансамбъл „Добротица” Александър Александров.

Снимки на танцьори от 1949 година показват на специална стена в залата на ансамбъл “Добротица”



През 2014 година Александър Александров решава да бъде направена фото стена, където да подредят снимки на бивши и настоящи танцьори от ансамбъла. В продължение на около седем месеца той  събира снимките, които днес са изложени на специално място в залата, където тренират възпитаниците на “Добротица”. 



Главният художествен ръководител успява да осъществи идеята си, след като се свързва с бивши и настоящи танцьори. Те от своя страна носят снимки, които пазят. 



Фото стената е разпределена на годините от 1949 до 1969, 1969 - 1978, 1978 - 2000 и от 2000 до днес. Направена е през 2014 година, но и до днес всеки желаещ може да предостави снимки, които ще носят спомена, че някой, някога е бил част от фолклорната магия на добричкия колектив. Фото стената носи спомен за хората, които са били част от Фолклорния танцов ансамбъл “Добротица”, показва различни времеви периоди, концерти и костюми.



Освен това са подредени и различни плакати, които през годините са оповестявали гражданите, че ще се състои концерт. А девизът “Който издържи, той ще продължи” години наред мотивира танцьорите.



Фолклорен  танцов ансамбъл “Добротица” и Детска танцова студия “Добрич” са създадени през 1970 година. Главен художествен ръководител  е  Александър Александров,  хореограф Юрий Митев, а корепетитор - Петър Гочев. През този период са обучени хиляди деца.