Добричлия спечели международен конкурс за “GIF анимация”, мотивираща европейците да гласуват

34-годишният Мирослав Димитров е един от тримата спечелили конкурса “Gif me your best competition”

Добричлия спечели международен конкурс за “GIF анимация”, мотивираща европейците да гласуват

150 участници от 25 държави-членки на Европейския съюз са се включили в конкурса. Целта е била да изработят “GIF анимация” на тема “Защо трябва да гласуваме на европейските избори през 2019 година”.



Изпратените анимации са били оценявани от професионално жури, сформирано от представители на всяка една от 25-те държави-членки на Европейския съюз, които са взели участие в надпреварата. Дизайнерът Павел Павлов е бил представител на журито от България.

Мирослав Димитров сподели за Добрич Онлайн каква е била заложената идея в изработената от него "GIF анимация", чрез която се е наредил в челната тройка на победителите в конкурса.

“Исках да представя идеята, че всеки гражданин на Европейския съюз има силата да определя правилата чрез изборите. Така стигнах до идеята, че мога да асоциирам звездите от флага на Европейския съюз с желанията на хората. Всеки има мечта или желание, някои обичат природата, други свободата да пътуват. Всеки се асоциира с политическата сила, която покрива желанията му”, каза той.

Благодарение на победата Мирослав Димитров ще има възможността да присъства на първото заседание на новите представители на Европейския парламент през юли месец. Останалите двама победители са от Унгария и Белгия.


Мирослав Димитров е графичен дизайнер с 12 години професионален опит. В момента е уеб дизайнер и арт-директор на дигитална агенция в София. Мирослав е роден в Добрич, завършва основно образование в Генерал Тошево, след което се връща в родния град, където се обучава в бившето СОУ “Дора Габе” със засилено обучение на Изобразително изкуство.

Зад гърба си има над 150 реализирани проекта и над 80 награди от световни конкурси за уеб дизайн - FWA, AWWWARDS, CSS Design awards, Davey Awards, W3, The Webby Awards, The Lovie awards.

Освен това Мирослав Димитров  е член на Българската асоциация на независимите художници аниматори.