Три медала завоюваха борците от „Добруджански юнак“ в Петрич

Четвърти в отборното подреждане се наредиха добричките таланти при момчетата

Три медала завоюваха борците от „Добруджански юнак“ в Петрич

Схватките от държавния лично-отборен шампионат по борба за момчета /до 15 години/ се проведоха през уикенда в Петрич. Сред участниците личаха имената на 10 състезатели от СК „Добруджански юнак“, водени от заслужилият треньор Петър Петров. Добричките представители се пребориха за пълен комплект медали в свободния стил, като с най-добри изяви сред тях бе Дилян Дичков.


Той триумфира със златото в кат. до 41 кг. На финала добруджанеца се справи със съпротивата на Умут Сабриев от СК „Дан Колов“ /Севлиево/. Именно този борец по малко некоректен начин спря по пътя към медалите братът-близнак на шампиона – Дарин Дичков, завършил на пето място в крайното класиране. Със сребро в Югозападна България се окичи Петър Славов в кат. +85 кг. Той отстъпи пред Осман Боянов – АСК „Сливен“, който от своя страна бе определен за най-техничен състезател в турнира. С бронз в кат. до 48 кг остана Ивелин Иванов, който в решителна схватка прекърши съперника си с туш. Освен Дарин Дичков до пети позиции достигнаха също Искрен Виденов /85 кг/ и Калоян Стефанов /65 кг/. В отборната надпревара „юнаците“ финишираха на четвърто място с равен брой точки с тима на Стара Загора. Заралии излязоха с едни гърди напред, защото излъчиха двама първенци по време на първенството.

Петър Петров обяви след шампионата, че поради отсъствието на Драгомир Стойчев, в последните три седмици той се е грижил за подготовката на младите таланти. Доволен съм от представянето на тепиха от всички момчета. Основно поради липса на шанс не успяхме да се придвижим по-напред в отборното и да се качим на почетната стълбица. След бронза в отборното при децата, вече имаме две четвърти позиции при кадетите и момчетата – факт, говорещ за качествата на нашите борци и за труда, който са вложили през сезона, изрази задоволство опитният специалист.