Бъдещ журналист от Добрич ще научи още за професията на летен обучителен лагер

Деветокласничката Александра Дралчева от СУ "Св. Климент Охридски" e сред избраните участници за летен обучителен лагер по журналистика, съобщиха от учебното заведение.

Бъдещ журналист от Добрич ще научи още за професията на летен обучителен лагер

Обучението е организирано от Асоциацията на европейските журналисти и комисия "Фулбрайт" в партньорство с Посолството на САЩ в България. Предназначено е за ученици в гимназиален етап, които се интересуват от журналистика. 


Лагерът ще се проведе между 30 юни и 7 юли в Американския университет в Благоевград и е голямата награда за авторите на най-добрите материали на английски език, публикувани на sCOOL Media.

Александра е показала умело използване на журналистически стил, добре структуриран материал, умения за привличане на вниманието на публиката и новинарска значимост. Успехът се дължи на оригиналността и креативността в създадения материал. От учебното заведение посочват, че уменията на Александра, придобити чрез участие в два проекта, свързани с тази професия, също са помогнали значително на ученичката. 

Целта на летния лагер е да помогне на учениците да развият своите писмени и репортерски умения. По време на обучението участниците ще работят по свои  проекти с помощта на български и международни медийни експерти. Сред лекторите ще бъдат Марко Зорич, водещият редактор на новините на Би Би Си (BBC Global News) за YouTube, Робин Бринкуърт - програмен директор на платформата Student View и доказани български професионалисти.