Бъдещ журналист от Добрич ще научи още за професията на летен обучителен лагер

Бъдещ журналист от Добрич ще научи още за професията на летен обучителен лагер
Деветокласничката Александра Дралчева от СУ "Св. Климент Охридски" e сред избраните участници за летен обучителен лагер по журналистика, съобщиха от учебното заведение.

Обучението е организирано от Асоциацията на европейските журналисти и комисия "Фулбрайт" в партньорство с Посолството на САЩ в България. Предназначено е за ученици в гимназиален етап, които се интересуват от журналистика. 


Лагерът ще се проведе между 30 юни и 7 юли в Американския университет в Благоевград и е голямата награда за авторите на най-добрите материали на английски език, публикувани на sCOOL Media.


Александра е показала умело използване на журналистически стил, добре структуриран материал, умения за привличане на вниманието на публиката и новинарска значимост. Успехът се дължи на оригиналността и креативността в създадения материал. От учебното заведение посочват, че уменията на Александра, придобити чрез участие в два проекта, свързани с тази професия, също са помогнали значително на ученичката. 


Целта на летния лагер е да помогне на учениците да развият своите писмени и репортерски умения. По време на обучението участниците ще работят по свои  проекти с помощта на български и международни медийни експерти. Сред лекторите ще бъдат Марко Зорич, водещият редактор на новините на Би Би Си (BBC Global News) за YouTube, Робин Бринкуърт - програмен директор на платформата Student View и доказани български професионалисти.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+