Хора с добри сърца помогнаха на "Чудната градина" да събере 6 550 лева за трактор

Закрита е кампанията за набиране на средства за трактор, съобщиха от „Чудната градина“.

Хора с добри сърца помогнаха на "Чудната градина" да събере 6 550 лева за трактор

Фондацията имаше няколко кампании за събиране на средства за закупуване на малък рециклиран трактор, от който се нуждаеха. Събраната сума е 6 550 лева, което прави инициативата на социалното предприятие успешна. От там отбелязват, че 2 800 лева са събрали от фейсбук, 1 750 от Хелпкарма и други анонимни дарители, 1 300 от служители на "Сенсата технолоджи България" и 700 от български студенти в Манхайм, Германия.


Закупеният трактор е марка Кубота 1500 с челен товарач и фреза. „Малко е старичък, но това е машина, за която има части и лека-полека ще го стегнем и направим като нов. Нямайте съмнения в това“, посочват от „Чудната градина“ във фейсбук страницата си. От социалното предприятие уточняват, че няма как да бъде закупен японска марка трактор на такава цена, освен ако не е втора употреба. 

Фирмата, от която са закупили трактора, е дала една година гаранция на двигателя. За него днес са превели сумата от 6 000 лв. Остатъкът от 550 лева ще бъде използват за ремонтни дейности и прикачен инвентар. 

Като предимство отчитат, че тракторът има челен товарач, защото в градината все още има камъни, които ще могат да бъдат пренесени с него. Освен това в оранжериите на социалното предприятие всяка година ще бъде внасяно голямо количество оборска тор, за която челният товарач също ще бъде от полза.

С любов даряват всяко растение младежите от “Чудната градина”

Шеф Димитров избра от „Чудната градина“ тиквички и техния цвят

От социалното предприятие изказват благодарност на всички, помогнали за събирането на сумата от 6650 лева. Оранжериите на „Чудната градина“ се намират на ул. „Суха река“ 35, зад магазин Лидъл.