Определиха плажните тенисисти, които ще представят България на Европейското първенство в Кранево

Те са били определени в София след проведен от Българската федерация по тенис квалификационен турнир

Определиха плажните тенисисти, които ще представят България на Европейското първенство в Кранево

Плажните тенисисти, които ще представят България на Европейското първенство в Кранево, са Карина Димова, Катина Симеонова, Дияна Митева, Росен Ненчев, Борислав Бончев, Емил Аргиров, Димитър Симеонов, Огнян Фотев, Пламен Фотев, Йоана Андреева, Ива Антонова и Калина Петкова.



Състезатели от 19 страни ще вземат участие в първенството. Престижната надпревара ще се проведе през първата седмица на месец септември в комплекс Therma Village в Кранево. У нас ще пристигнат тенисисти от Италия, Русия, Сан Марино, Испания, Франция, Австрия, Кипър, Чехия, Естония, Германия, Англия, Гърция, Унгария, Израел, Латвия, Холандия, Полша и Португалия.

Страната ни ще е домакин на Европейско първенство по плажен тенис за четвърти път. За първи път Европейското първенство по плажен тенис се разделя на две събития: формат за юноши и девойки в две възрастови групи - до 14 и до 18 г., който ще се проведе от 2 до 4 септември, и първенството за мъже и жени, което ще се състои от 5 до 8 септември. В Европейското първенство ще вземат участие актуалните световни и европейски шампиони, а в първите дни на септември в комплекс Therma Village в Кранево феновете ще могат да се насладят на изпълнения от висока класа в този атрактивен плажен спорт.