В Двореца в Балчик представят филми на студенти от цял свят, наградени от фестивала „Ранно пиле“

Ще бъдат представени над 40 филма на студенти от цял свят, спечелили награди в последните три издания на фестивала

В Двореца в Балчик представят филми на студенти от цял свят, наградени от фестивала „Ранно пиле“

За всички любители на качественото късометражното кино Американската фондация за България и  ДКИ КЦ "Двореца" - Балчик организират специални прожекции на наградените филми от популярния студентски филмов фестивал „Ранно пиле“. 



От 16 до 18 юни в Каменната зала на Двореца ще бъдат представени повече от 40 филма на студенти от цял свят, спечелили награди в последните три издания на фестивала. В продължение на три дни присъстващите ще имат възможността да видят творбите на възпитаници на най-добрите кино университети от България, Полша, Германия, Южна Африка, Италия, Естония, Израел, Румъния, Иран, Чехия, Пакистан, Русия, Хърватска, Франция, Сърбия, Индия и други.

            

Посетителите ще се докоснат до свежия поглед на младите кино творци, до темите, които ги вълнуват и ще съпреживеят емоциите им. Повече информация за наградените филми може да бъде намерите на сайта на "Ранно пиле"

Международният студентски филмов фестивал "Ранно пиле” е най-големият български форум за студентски късометражни филми и вече четиринадесет години помага на младите филмови творци да достигнат до широката публика.