Втора лятна ваканция момичета продават бижута за ново балетно облекло

Габриела Цвяткова и Ивет Попова са ученички в ОУ “Христо Ботев”, където танцуват модерен балет на спортни празници и събития в учебното заведение.

Втора лятна ваканция момичета продават бижута за ново балетно облекло

За второ лято те продават изработени от тях гривни в района на Концертна зала “Добрич”. Тази година момичетата събират пари за нови тениски, а при достатъчно средства ще си закупят цяло майо.



“Имахме блузи, на които пишеше “Five stars”, защото бяхме пет момичета в групата. Сега трябва да ги подменим с надпис “Four stars”, защото вече сме четири”, сподели 13-годишната Ивет Попова.

Момичетата сами правят гривните, а за да не губят време ги изработват на място, когато нямат клиенти. 12-годишната Габриела Цвяткова каза, че още от малки са продавали гривни на улицата. Винаги биха получили подкрепа от своите родителни, но така идеята да oпитат да са самостоятелни им допада. 

Останалите две ученички от групата “Four stars” понякога също се включват в инициативата и помагат за добрата кауза. “Едното момиче живее в квартал “Балик” и няма възможност всеки ден да идва на центъра, за да продава”, уточни Ивет. 

Габриела и Ивет дават пример на преминаващите, че човек трябва да се труди, за да получи желаното в живота. Те ползват рационално своята лятна ваканция и наред със забавленията през почивните дни, ученичките от малки се учат да работят за себе си. И както е казал Робърт Кийосаки: “Препоръчвам на младите хора да търсят работа, на която ще се научат на нещо ново, а не само, за която ще получават заплата”.