От “Чудната градина” се радват на новия им помощник, който вече е при тях

От социалното предприятие „Чудната градина” на фондация „Николай Чудотворец”, в което работят младежи с интелектуални затруднения, се радват на трактора, който от вчера е при тях.

От “Чудната градина” се радват на новия им помощник, който вече е при тях

Припомняме, че на 11 юни от социалното предприятие съобщиха, че закриват кампанията за набиране на средства за трактор, която е приключила успешно. Инициативата "Тракторче за Чудната градина" беше обявена през миналата година на 27 ноември. Събраната сума е 6 550 лева.



Преди дни от социалното предприятие са заплатили трактора, а вчера е бил доставен.

Хора с добри сърца помогнаха на "Чудната градина" да събере 6 550 лева за трактор

Той е марка Кубота 1500 с челен товарач и фреза. От “Чудната градина” уточниха, че е стар, но е машина, за която има части. Те са категорични, че ще се грижат за новия член от семейството им и ще го направят като нов. От там допълват още, че няма как да бъде закупена японска марка трактор на такава цена, освен ако не е втора употреба. 

“Подхвана камънаците, зачопли по грубата пръст и се размечта да му сложат и плуг, та да подхване по-надълбоко. Какъв ще той нашият трактор, ако не като нас - Чуден”, пишат от социалното предприятие във фейсбук страницата си.

Както Добрич Онлайн писа фирмата, от която са закупили трактора, е дала една година гаранция за двигателя. За него са превели сумата от 6 000 лв. Остатъкът от 550 лева ще бъде използват за ремонтни дейности и прикачен инвентар. 

Като предимство отчитат, че тракторът има челен товарач, защото в градината все още има камъни, които ще могат да бъдат пренесени с него. Освен това в оранжериите на социалното предприятие всяка година ще бъде внасяно голямо количество оборска тор, за която челният товарач също ще бъде от полза.

От социалното предприятие изказват благодарност на всички, помогнали за събирането на сумата от 6650 лева. 

“Всяка бурмичка, всеки болт, всяка мъничка частичка от това тракторче е част от голямото цяло, а то се нарича доверие, съпричастност и любов! БлагоДарим ви, мили хора! БлагоДарим ви приятели!”, отбелязват от “Чудната градина”.

Оранжериите на „Чудната градина“ се намират на ул. „Суха река“ 35, зад магазин Лидъл.