Самозащита за момичета и уличен баскетбол ще демонстрират два добрички клуба на фестивала „Щък тук-там“

Карате клуб “Самурай” и баскетболният клуб “Ънстопабъл” ще се включат с демонстрации във фестивала „Щък тук-там“.

Самозащита за момичета и уличен баскетбол ще демонстрират два добрички клуба на фестивала „Щък тук-там“

Фестивалът започна днес, като ще продължи и утре, когато двата добрички клуба също ще вземат участие. 



Ирена Дерилова, PR мениджър в сдружението „За теб“, сподели за Добрич Онлайн, че от Карате клуб “Самурай” ще демонстрират самозащита за момичетата от 10 до 12 часа на 15 юни в скейт парка. От баскетболния клуб “Ънстопабъл” ще се включат в програмата на фестивала с демонстрация на уличен баскетбол, която ще се проведе на същото място между 16 и 19 часа.

Освен това във фестивала като доброволец се е включила Синтия Назърова от Детския общински съвет в Добрич. 

Фестивалът е част от проект по програма Европейски корпус за солидарност “Бъди доброволец! Промени света!”.  В продължение на няколко месеца от сдруженията „За теб“, “Алтернативно пространство” и още няколко организации от Варна ще посетят различни градове, където ще се проведе  мероприятието „Щък тук-там“.

Всяка от организациите е насочена към конкретна дейност. От Сдружението „За теб“ ще популяризират дългосрочната доброволческа дейност, както и възможностите желаещите да се включат. 

Благодарение на Сдружението „Алтернативно пространство“ посетителите на фестивала могат да видят различни демонстрации, свързани със спорт или изкуство. Сдружението е обединение от пет младежки и спортни организации от Варна, които имат обществени алтернативни пространства за спорт, култура, обучение и забавление.


Председателят на Сдружението „Алтернативно пространство“ Иван Ефтимов сподели за Добрич Онлайн, че в организацията изпълняват всички дейности, включени в програмата на фестивала. По този начин посетителите могат да видят различни демонстрации, предвидени в събитието „Щък тук-там“.

Днес фестивалът ще продължи до 18 часа, като е предвидено от 16 до 18 часа в Младежкия център в Добрич да бъде представена лекция за младежи и организации във връзка с програмата Европейски корпус за солидарност.

Програма за 15 юни - скейт парка в Добрич

10:30-21:00 

Музика  

Игри 

Младежка инфо точка 

10:30 -12:00  

Уроци по джаги, скейт и кънки  

Самозащита за момичета 

16:00-19:00 

Тренировка Street Basketball 

17:00 -18:30 

Уроци по джаги, скейт и кънки 

18:30 -21:00

Best trick: скейт, кънки, BMX