С бронз се окичиха 12-годишните хандбалисти на „Добруджа“

Георги Стойков намери място в идеалната седмица на турнира в Поморие

С бронз се окичиха 12-годишните хандбалисти на „Добруджа“

Нов медал във витрината на Хандбален клуб „Добруджа“ през сезона донесоха младите таланти до 12 години. Това стана по време на републиканските финали във възрастта в Поморие, където добричлии се окичиха с бронзови отличия. За призовите места край морето спориха 12-те най-добри тима от страната – представители на четирите зони.



„Жълто-зелените“ влязоха в първенството със загуба от „Поморие“ – 13:18 и равенство срещу „Кубрат“ – 10:10, което отреди второ място в потока за избраниците на треньора Николай Минчев. В четвъртфинален сблъсък добруджанци прекършиха съпротивата на връстиците си от „Опака“ – 15:10, а на полуфинала отново преклониха глава пред отборът на домакините и бъдещ шампион – този път с 8:20. Добричките хандбалисти обаче проявиха характер и мъжество в мача за третата позиция, където преодоляха със 17:14 състава на „Левски“ /гр. Левски/.

Благодарение на силното си представяне в черноморският град Георги Стойков от „жълто-зелените“ намери място в идеалната седмица на турнира. Спортно-състезателната година за ХК „Добруджа“ ще приключи в Габрово. Там от 20 до 23 юни битки за медалите в България ще водят юношите на клуба до 14 години.