Ваканционната програма ”Наше лято” на Община Тервел стартира на 1 юли

Седемнадесетото издание на Общинската ваканционна програма ”Наше лято” в Тервел ще бъде открито на 1 юли от 10.00 часа на Откритата сцена на площада.

Ваканционната програма ”Наше лято” на Община Тервел стартира на 1 юли

Организаторите на програмата – Община Тервел и Центърът за подкрепа за личностно развитие „Малкият принц“, както и всички съмишленици – МКБППМН, НЧ “Димитър Дончев-Доктора“, СУ ”Йордан Йовков”, ПГТО „Дочо Михайлов”, детски градини в гр. Тервел, РПУ и РС „ПБЗН”, предлагат много традиционни и нови форми за забавления в тазгодишното издание на програмата.



В обновения Градски музей ще се водят много и интересни занимания като Декориране на обредни хлябове, Рисунки с въглен, ще научат за природните богатства на Добруджа и какви са част от възрожденските традиции,ще открият загадката на личното си име. На крепостта Палматис в с. Оногур ще се запознаят с доброволци-археолози от различни националности. Ще видят възстановки на позабравени български обичаи, в които участници са самодейците от читалищата в общината.

През месец юли децата ще имат възможност да участват в „Талантиада” шоуто на Илиана Балийска.Ще тръгнат по стъпките на творците на Добруджа-  с. Красен- мястото, където е бил учител Йордан Йовков и родното село на Дора Габе – с. Дъбовик.

Продължават атрактивните занятия „Кулинарна ваканция”, „Куклена забава”, „Клуб за народни танци“,Тенис на маса, Лятна школа по  керамика, Клуб по шахмат и Забавна лаборатория. На финала ще бъдат организирани състезания между участниците.

С голям интерес се провеждат и утвърдените вече Рисунка на асфалт,  Състезания с колелета, ролери и тротинетки, Ден на талантите с караоке купон, съвместно мероприятие с РПУ, Дни на отворени врати – заедно с МКБППМН. Библиотекарите от Читалищната библиотека ще подготвят интересни български детски филми.

За най-активните участници ще се организират забавления в басейна на ДГ „Здравец“. Любимите си приказни и филмови герои ще оживеят на традиционния  Весел детски карнавал. Лятната програма ще завърши с приключение на пиратски кораб в гр. Варна.