В Добрич провеждат кампания за осиновяване на кучета и събиране на средства за приюта

Кампанията се провежда от Сдружението “Българска Федерация за защита на животните - Всички сме равни“ и е насочена към Общинския приют в Добрич.

В Добрич провеждат кампания за осиновяване на кучета и събиране на средства за приюта

Целта на инициативата на сдружението е да бъдат събирани дарения от благодетели. С натрупаните средства до края на лятото ще бъде направен ремонт на клетките в Общинския приют за безстопанствени животни в Добрич. Освен това от сдружението провеждат и кампания за осиновяване на кучета. На официалната им фейсбук страница публикуват снимки на четириноги, които очакват своя нов дом и стопани.



Д-р Михаела Тосева, ръководител на Общинския приют за безстопанствени животни и временно изпълняващ длъжността ветеринарен лекар там, съобщи за Добрич Онлайн, че даренията могат да бъдат направени чрез Сдружението "Българска Федерация за защита на животните - Всички сме равни“.

Д-р Тосева: Изоставените домашни кучета проявяват повече агресия, отколкото израсналите на улицата

При желание за осиновяване, кучетата могат да бъдат разгледани на място в Общинския приют. През изминалата година са осиновени 25, заловени и настанени 533, обезпаразитените кучета са 724, ваксинирани - 346, кастрирани - 390, маркирани – 360.

От Сдружението “Българска Федерация за защита на животните - Всички сме равни“ уточняват, че дарения за Общинския приют за безстопанствени животни в Добрич  могат да бъдат направени целогодишно в поставени кутии в зооцентъра на бул. „25-ти септември“ и зоомагазина на центъра, до бившето кафе „Европа“.