С екскурзия в библиотеката в Добрич започна летният детски клуб „Играй и учи”

По традиция клубът „Играй и учи” на Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич отваря врати с екскурзия във всички сектори на културната институция.

С екскурзия в библиотеката в Добрич започна летният детски клуб „Играй и учи”

Децата са имали възможността да се запознаят със служителите на библиотеката, научили са за пътя на книгата от получаването ѝ до читателя, за библиотечните услуги, които се предлагат на потребителите, разгледали са фондовете, залите за заемане, читалните и информационния център.



Освен това са разгледали и атрактивни книги с обемни илюстрации, подвижни елементи, светещи и пеещи четива, както и такива, които се гледат с 3D очила и специални лупи.

Директорът на Регионалната библиотека „Дора Габе” Невяна Христова е поздравила децата с избора да посещават библиотечните инициативи през лятото, като им е обещала една интересна и незабравима ваканция.

Летният детски клуб „Играй и учи“ е предназначен за деца на възраст от 6 до 14 години, където се организират занимания с приключения в света на книгите и четенето, драматизации, куклен театър, рисуване, моделиране, забавни образователно-познавателни игри и прожекции на филми за деца.