Ансамбъл „Ритми века” от Санкт Петербург ще поздрави каварненци в Дните на славянската култура

По повод на Дните на славянската култура образцов танцов ансамбъл „Ритми века" от Санкт Петербург​ ще представи своите изпълнения на 25 юни (вторник) от 18:30 часа пред НЧ „Съгласие-1890“.

Ансамбъл „Ритми века” от Санкт Петербург ще поздрави каварненци в Дните на славянската култура

Ансамбъл „Ритми века" е държавен ансамбъл на Русия към Културен център "Троицкиѝ". Към днешна дата състава на ансамбъла наброява над 400 деца на възраст от 3 до 16 години. Младите танцьори се изпълняват​ в различни танцови стилове, но основно се обръща внимание​ в изучаването на народните руски танци. Репертоарът на ансамбъла е многообразен и наброява над 50 танцови композиции.



Децата радват своите почитатели както с весели танци така и с лирични композиции.

Танцов колектив "Ритми века" е един от най- активните състави в културния живот на Санкт Петербург. Участва в представителни изяви на града. Многократен победител и носител на Гран-При на международни и руски хореографски конкурси и фестивали. През годините на развитие имат участие в Москва, многократни участия в Санкт Петербург, градове от Русия и чужбина, които една голяма част​ вече са традиционни и определят годишния календар на участия на Ансамбъла. Част от историята му са​ турнета в Южна Корея, Франция, Италия, Испания, Полша, Унгария, Финландия, Естония, България, Гърция, Украйна, Беларус.

Екипът участва в различни творчески проекти: телевизионни програми и предавания в националния канал на Русия, съвместни изпълнения с водещи вокални и инструментални групи на страната, благотворителни концерти.