Горещи бридж битки предстоят в Албена

Международният фестивал край морето ще протече в рамките на две седмици

Горещи бридж битки предстоят в Албена

За поредна година предстои да бъде сложено началото на 37-я международен бридж фестивал „Албена `2019“. Първите горещи бридж битки на поредното издание на спортната проява е предвидено да започнат на 25 юни /вторник/ от 15,30 часа. За арена са избрани конферентните зали на петзвездния хотел "Фламинго Гранд" на едноименното ваканционно селище, където в рамките на две седмици умения ще демонстрират над 300 участници. Наред с целия български бридж елит в курорта се очакват гости от САЩ, Русия, Германия, Румъния, Израел, Исландия, Норвегия, Финландия, Украйна, Молдова  и др.



В програмата през първата седмица са включени  4 едносесийни двойкови турнира, блиц отборен турнир и двусесиен турнир за смесени двойки. Втората седмица е отредена за двата основни форума - открития двойков и открития отборен турнир, чийто финал е от 10,00 часа в неделя /7 юли/, след което ще стане официалното закриване на фестивала.

Отделните турнири започват всеки ден от 15,30 ч., като само мачовете на отборния са от 14 часа в последните два дни. Както винаги, организаторите от спортен клуб "Дама купа" са осигурили безплатен вход за зрителите и канят любителите на един от най-интелектуалните спортове да се насладят на играта на някои от най-известните световни бридж майстори. Част от тях ще пристигнат в КК Албена директно от Истанбул /Турция/, който е домакин на тазгодишното европейско първенство.