С бронзови медали останаха атлетите на „Добруджа“ до 18 години

Освен в индивидуалните дисциплини добричлии се качиха на почетната стълбица и при щафетите

С  бронзови медали останаха атлетите на „Добруджа“ до 18 години

Общо три бронзови медала завоюваха състезателите на СКЛА „Добруджа“ на проведения в София държавен личен шампионат за юноши и девойки под 18 години. Две отличия в столицата спечели Мира Николова, финиширала трета в гладкото бягане на 400 и 800 метра. За отбелязване е, че във втората дистанция тя записа лично постижение. Малко не достигна на нейната сестра – Мира, за да се добере до почетната стълбица, като финишира пета на 800 метра.




 

До две седми места се добра Рени Хинева, мерила сили на 1500 и 3000 метра. Във финала на троен скок при юношите попадна Иван Иванов. Той завърши седми, като същевременно записа личен рекорд. Добричките девойки сформираха щафета на 4х400 метра, където се окичиха с бронз. На отделните постове се изявяваха Нели Николова, Мира Николова, Михаела Иванова и Вержиния Костадинова. Последната атлетка в списъка взе участие само в щафетното бягане, като този старт бе последен тест за нея преди личното първенство на страната до 16 години, което ще се състои също в София на 6-7 юли.

Треньорите в СКЛА „Добруджа“ Милен и Силвия Петрови останаха доволни от цялостното представяне и резултати на възпитаниците си. На база подготовката и липсата на подходящите условия за пълноценна такава, момичетата и момчетата се постараха да дадат най-доброто от себе си и заслужават похвала за вложените усилия и хъс, бе краткият коментар на наставниците.