Хандбалистите на ЕГ „Гео Милев“ до 10 клас завършиха пети у дома

Шампиони на България във възрастта са представителите на Горна Оряховица

Хандбалистите на ЕГ „Гео Милев“ до 10 клас завършиха пети у дома

В добричката зала „Русалка“ се проведоха срещите от финалния кръг на Националните ученически игри по хандбал за юноши – VIII-Х клас. Домакините от ЕГ „Гео Милев“ придобиха право да спорят за 5-6 място в турнира. След по-добра игра, водения от Жулиета Андреева и Евгени Костадинов тим, се наложи с 25:13 срещу връстниците си от 81 СУ "Виктор Юго" /София/ и остана пети.


Шампионската титла заслужиха представителите на Професионалната гимназия по електротехника и електроника "М. Ломоносов" от Горна Оряховица. В битката за златото те надделяха с 33:23 срещу състава на ПГМЕ от Бургас. Бронзовите отличия заслужиха хандбалистите от ПГ "Д. Талев" /Гоце Делчев/, измъкнали победата с 34:30 в решителен мач срещу отбора на Професионална техническа гимназия - Варна.

Голмайстор на турнира стана Александър Николов от Варна, приключил изявите с 48 отбелязани попадения. Организаторите от сдружение "Ученически спорт, туризъм и младежки дейности - Добруджа" наградиха също попадналите в идеалната 7-ца седмица на турнира състезатели. Място сред най-добрите по постове намериха: Михаел Иванов, Георги Кръстев и Мариус Луканов от Г. Оряховица, Марио Марев и Кристиян Андонов - Бургас, Борислав Партенов - Гоце Делчев, и Александър Николов от Варна.