Oткриха земеделското изложение в Добрич

Международното специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него" бе открито днес в Добрич. Панаирът ще продължи до събота, 3 септември.

Oткриха земеделското изложение в Добрич

Изложението се провежда за 19-и път. То е организирано от "Добрички панаир" АД.

 

Над 150 фирми от страната и чужбина се представят на изложението, което се провежда в спортен комплекс „Простор“ в град Добрич. Сред тях са много традиционни участници – производители, търговци и научни институти. За първи път се представят в изложението 20 % от участниците. Директно участие в изложението имат фирми от Гърция, Румъния, Сърбия и Холандия. 26 са фирмите от Добрич и областта.

Сред гостите на официалното откриване бяха заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова, Желязко Желязков - Областен управител на област Добрич, Иван Мандев - председател на Общински съвет - Добрич, Детелина Николова – кмет на Община Добрич, Радослав Иванов - съветник на предс. на Сметната палата, Стилиян Митев – директор на Областна дирекция ”Земеделие” - Добрич, Звезделина Иванова - изп. директор на "Добрички панаир" АД  и др. 

За първи път Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“ има съпътстваща културна програма. Всеки ден изложители и гости ще имат възможност да се насладят на изпълненията на най-добрите фолклорни оркестри на град Добрич. Всеки панаирен ден ще завършва с концерт на специално изградена сцена, разположена непосредствено до входа на зала „Добротица“. Последователно в четирите дни ще се представят музикантите от оркестрите „Мелодия“, „Траяна“, „Добруджански авлиги“ и „Извор“. Целта  е изложението да има не само панаирен, но и културен облик.

На централната алея срещу входа на залата е  поставена  каса за дарения за Сдружение с нестопанска цел „Изграждане в град Добрич на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година”. Дейността на сдружението е насочена към осъществяване идеята за изграждане паметник на генерала-герой в град Добрич.

 

Зам. министърът на МЗХ Светлана Боянова, областният управител Желязко Желязков и кметът на Добрич Детелина Николова прерязаха лентатаЗам. министърът на МЗХ Светлана Боянова, областният управител Желязко Желязков и кметът на Добрич Детелина Николова прерязаха лентата 

 

Участници и посетители на панаира могат да помогнат за изграждането на паметник на Генерал Колев в град ДобричУчастници и посетители на панаира могат да помогнат за изграждането на паметник на Генерал Колев в град Добрич 

 

p8300012_600