С 22-ма футболисти стартираха „жълто-зелените“

Около опитните Венков и Паланков, златни и бронзови медалисти при юношите до 19 години, ще се гради състава за „В“ група

С 22-ма футболисти стартираха „жълто-зелените“

Новото летоброене за ФК „Добруджа“, навръх 100-годишнината на клуба, започна с нови амбиции, мотивация и цели, изразени преди първата тренировка на мъжкия отбор преди броени часове на стадион „Дружба“. На дебютното занимание за сезона, ръководено от мениджърски екип, начело със Светослав Петров и помощници - Радослав Боянов, Николай Радомиров и Димитър Недялков, се явиха 22-ма футболисти. В състава от предния сезон от Втора лига остават опитните Михаил Венков и Тодор Паланков, както Янчо Андреев, Кристиян Петков, Кристиан Пешков, Денис Кадир, вратарят Иван Ангелов, както и четирима юноши, играли за последно при старшата възраст на клуба.



Други познати имена със стаж в професионалния футбол са тези на бранителят Явор Колев и стражът Димитър Илиев. Около тези състезатели се очаква да се интегрират шестима юноши, достигнали до златни и бронзови медали в последния шампионат на България при юношите до 19 години. Касае се за шампионите с екипа на „Черно море“ /Варна/ и водени от треньора Мартин Христов - Георги Топалов, Александър Георгиев и Антоан Вълчев. От „Септември“ /София/ - състав, предвождан през миналия сезон от Светослав Петров, идват бронзоните медалисти при U19 - Иво Вихренов, Галин Стоянов и Иван Василев. Място при „жълто-зелените“ през есента ще търсят също други възпитаници на местната школа. Това са Симеон Митев, играл за последно в „Септември“ /Тервел/, както още трима добричлии. Касае се за Евгени Димитров, преминал през „Ботев“ /Пловдив/, капитанът на „Интер“ /Добрич/ - Йордан Жендов, както Даниел Петров, подвизавал се за последно в Норвегия.

Подготовката на тима за есенните мачове в Североизточна трета лига ще премине изцяло в Добрич. Сигурните контроли през лятото, с фиксирани дати до момента, са четири. Първият спаринг е на 20 юли. Съперник в него е състава на „Черно море“ /Варна/ до 19 години. За 27 юли е предвидена проверка с юношите на „Лудорогец“ /Разград/ в същата възраст. На 31 юли следва спаринг с участника в третия ешелон в лицето на „Тополи“, а на 4 август с друг конкурент на североизток – „Хитрино“. Междувременно контролните срещи може да набъбнат, като един от потенциалните съперници е „Калиакра“ /Каварна/.

Приятелските мачове са съобразени с факта, че първенството в Трета лига е планирано да стартира на 10-11 август. Не са изключени леки корекции по отношение на съперниците в проверките, имайки предвид, че жребият за отделните шампионатни кръгове тепърва предстои да се тегли. Целта пред „Добруджа“, декларирана от Светослав Петров и ръководството на клуба, е сформирането на беспособен отбор, който да побеждава и по естествен път да се завърне още през следващия сезон в професионалния футбол.