Приемът в училището за шампиони продължава

До 5 юли е срока за записване на новите попълнения в СУ „Г. С. Раковски“

Приемът в училището за шампиони продължава

Приемната кампания в Спортно училище „Г. С. Раковски“ тече в пълна сила, като все още има свободни места за попълване на отделните паралелки по видовете спорт, залагнали в програмата. За това информира директорът на специализираното учебно заведение Николай Дяков. Остават вакантни места за ученици от 5, 6, 7, 8 и 9 клас в спортовете - борба, хандбал, плуване, художествена гимнастика, лека атлетика, футбол, бокс, вдигане на тежести и колоездене. Крайният срок за записване е до 5 юли.



Кандидат-шампионите имат на разположение още няколко дни за размисъл, като допълнителна информация може да бъде получена на място в училището. В тази връзка не мога да не отбележа изявите на двама наши възпитаници, които в момента участват на европейско първенство по борба за момчета до 15 години в Краков /Полша/. Имам предвид Дилян Дичков и Едис Шенер, като националните състезатели се подготвят под зоркия поглед на специалистите в СК „Добруджански юнак“, отбеляза не без гордост Николай Дяков.

При записването си учениците трябва попълнят заявление по образец, както да предоставят копие на акт за раждане, копие на ученическа книжка, медицинско свидетелство и заявление за желана професия /след 8 клас/. Училището осигурява общежитие, храна, спортна екипировка, учебно-тренировъчни лагери и спортни стипендии за възпитаниците си.