Добричката група „CREEP“ спечели второ място на Националния фестивал на ученическите рок групи

През изминалата вечер се състоя финалът на първия по рода си Национален фестивал на ученическите рок групи

Добричката група „CREEP“ спечели второ място на Националния фестивал на ученическите рок групи

В последната вечер от фестивала, организиран от Народното читалище „Добрич - 2017” и Община град Добрич, са участвали най-изявените групи, представили се във формата.




От ямболската група „SECONDAY“ са станали големият победител на изданието. С второ място са били наградени от добричката група „CREEP“, а на трето – група „ДЕДРОЛ“ от крайморския град Варна, съобщиха от културната интитуция.

Специална награда от организаторите са получили най-младата група „FIRE BAII“ от Варна и пловдивските групи „LONERS ON THE HILL“ и „RED TRIGGER“.

Групи от седем града са показали своето изкуство пред жури с председател Иван Лечев, както и неговите колеги Звезди Керемидчиев, Славчо Николов и Венко Поромански и продуцента от БНР  Мая Райкова. 

Грамоти и награди на участниците са връчили и представителите на МОН г-жа Борчева и г-н Николов. 

На сцената в скейт парка в Добрич се е родила и нова група. Легендарните български музиканти Иван Лечев, Звезди Керемидчиев, Славчо Николов и Венко Поромански са представили рок-класики от българския и международен репертоар. Това е било първото им общо излизане пред публика. От НЧ „Добрич - 2017”, че изпълнителите дълго време са мислили име на новата българска група. Решили са да я кръстят на хотела, в който са отседнали - „Изида“.