"Албена" ще бъде домакин на няколко международни спортни първенства през юли

Футболно училище, спартакиада на учителите с международно участие, европейско първенство по хокей на трева за юноши, лагер по карате, тенис турнир за аматьори и фестивал по тенис на маса са само част от спортните активности, които гостите на курортен комплекс "Албена" могат да проследят отблизо.

"Албена" ще бъде домакин на няколко международни спортни първенства през юли

След като през изминалия месец в "Албена" стартира успешно училище по плуване и училище по гмуркане, сега в комплекса е и VfL Bochum 1848 футболно училище. Занятията му са предназначени за младежи и девойки на възраст от 5 до 15 години. Продължителността на тренировъчната програма е 5 дни. Треньорите са избрани доказани имена в немския футбол, като Себастиън Шахтен, Петър Кьолце, Томас Кемпе и други.



През последните три години ваканционно селище "Албена" инвестира повече от 5 милиона лева в спортни съоръжения. Така гостите на комплекса имат възможност да упражняват повече от 40 вида спортове. Това е причината Албена да е първият в историята Европейски курорт на спорта.

Тъй като спортът е част от здравословния начин на живот, от комплекса се грижат и за другите аспекти от активния живот на гостите си. В началото на годината там отвори врати Специализирана болница по рехабилитация, която работи по здравна каса. В нея доказани специалисти се грижат за здравето на пациентите. Албена спечели отличието за най-иновативна СПА дестинация на Стария континент благодарение на своите модерни и сертифицирани 4 СПА центъра, в които гостите релаксират не само през летния сезон. Над 50% от пресните плодове и зеленчуци, които гостите на комплекса консумират в ресторантите, са произведени в биоградините на „Еко Агро“ – дъщерна на Албена АД компания, чиито градини са на едва 10 км от ваканционното селище, а от тази година гостите имат възможност да ги посетят и лично да се убедят във високото им качество и неповторим вкус.