Девет отличия спечелиха изпълнители на Студио „Сарандев” от два международни фестивала

Изпълнители от Студио „Сарандев“ при Общинския младежки център в Добрич, с вокален педагог Елена Карабельова, са участвали в два международни фестивала, където общо са завоювали девет отличия.

Девет отличия спечелиха изпълнители на Студио „Сарандев” от два международни фестивала

От първи до шести  юли в крайморския град Балчик се е провел Международен детски фестивал на изкуствата на английски език „Светът в детските длани“. Четиричленното международно жури е присъдило седем отличия за изпълнителите от Студио „Сарандев“. Гран при са спечелили Стефани Маринова и Александър Петров. Първо място са завоювали Преслава Тодорова, Мартин Стоянов и Теодора Велинова, второ - Неда Александрова и трето - Рая Петрова. 



В номинация „Вокал“ на фестивала „Светът в детските длани“ тази година са участвали общо 56 участници от България и Русия, разпределени в четири възрастови категории. 

Изпълнители от добричкото Студио за поп-рок певци са представили своя талант и на международен фестивал „Приятели на България“, който се е провел в Албена от първи до пети юли.

В номинация „Естраден вокал“ участие са взели Натали Георгиева и Теодора Велинова. Жури с председател Хайгашод Агасян е присъдило и на двете „Лауреат II степен“.